Bekijk Beschikbaarheid »

Taai weekend stek 6.(25-04 tot 28-04 2014)


30 april, 2014

M’n maat en ik hadden een lang weekend geboekt op stek 6.
Vol enthousiasme kwamen we aan bij Simon.Maria en Fellow. waarna we werden ontvangen in het winkeltje en een bak koffie aangeboden kregen van Maria en met de andere vissers even een praatje maakten. Hierna was het echt tijd om onze spullen over te pakken in een lege kar om deze vervolgens naar onze stek te brengen.Tijdens het overpakken kwamen we een visser tegen die eerder deze week had gevist op stek 5. Een beetje verbijsterd en overdonderd waren we toen er werd gezegd dat er (maar) 1 vis op stek 6 werd gevangen. Toen wisten we dat het een taai weekend zal gaan worden voor ons om een visje te kunnen strikken.
Aangekomen op stek 6 zagen we dat het windstil was en waar we al een beetje bang voor waren. Niet alleen de watervogels maar ook de brasems hadden de lente in hun bol. Toen alles eenmaal stond en we er klaar voor waren kregen we op meerdere hengels een aantal piepjes dit bleek slechts een tiental brasems te zijn die tegen onze hoofdlijnen zwommen.
Het weer was lekker de vangsten echter niet best. M’n maat wist een dikke brasem te strikken maar daar doe je het bij Simavis niet voor.
De zaterdag en zondag ochtend beleven angstvallig rustig.
Wel werden we zaterdag ochtend verrast door Simon en Maria zelf. Deze brachten omdat het toch wel een beetje feest was (Simon was jarig) ons een oranje tompouce.
Zondag hadden we even met Simon besproken hoe of wat we anders moesten doen. De wind was ondertussen wat opgestoken en blies op onze stek. Simon zei zoek de diepere gedeeltes op want daar komen de karpers mits deze wind zo blijft staan.
Alle lijnen dus opnieuw uitgevaren richting het diepe, en nog geen 2 uur later werden we verrast door een spiegel van 24 pond. Helaas zwakte de wind een stuk af en bleef er weinig dan alleen een briesje van over. Echter zondagnacht rond 04:00 mochten we nog een puntgaaf spiegelkarpertje van 18 pond landen.
Toen de maandag ochtend dus onze vertrekdag in was gegaan hebben we onze spullen opgeruimd en zijn we nog een kop koffie wezen drinken in het winkeltje bij Maria en toen weer huiswaarts gegaan.

We hebben ondanks de magere vangsten geen slecht gevoel over gehouden aan dit weekend. En ook nu staat er weer een sessie gepland voor later dit jaar bij Simavis.

Vriendelijke groet en nogmaals dank.
Stefan Visser en Martijn van Lenthe.