Bekijk Beschikbaarheid »

Mooie start voor 2015!


9 mei, 2015

Beste Simon en Maria,
Wij willen jullie weer hartelijk bedanken voor de vriendelijke gastvrijheid en hoe alles weer tot in de puntjes verzorgd was op de Simavis plas.
Wij hadden stek 7 voor 2 weken geboekt, Maik en Roy de eerste week en Tom en ik de tweede week. De plas en stek 7 is ons niet onbekend, Maik was er voor de 4de keer, Roy voor de 2de keer, Tom voor de 3de keer en ik voor de 5de keer. Elke keer is het weer een verrassing en moet je soms hard werken om je vis(je) te krijgen. Maar wij mogen niet klagen, elke sessie hebben wij ons vis(je) wel gekregen. Ook deze twee weken ging het weer uitstekend ook al hadden wij even het gevoel in de tweede week van Tom en mij, oei dat gaat het niet worden, maar alles kwam goed! Maik en Roy kwamen vrijdag klokslag half twaalf aan, na de welbekende vriendelijk begroeting op naar de stek. Rond twaalf uur was ik er ook om hen te helpen op te bouwen (ik kon gewoon niet nog een week wachten om aan dit water te zijn en had een reis vanuit de Achterhoek daar wel voor over). Toen de jongens de tenten aan het opbouwen waren heb ik Maik zijn hengels klaar gemaakt. Toen Maik ook zover was gingen zijn hengels naar de bekende plekken. De eerste hengel lag er nog geen uur in en de beetverklikker vertelde ons dat er een karper in aantocht was. Een puntgave spiegel van 28 pond was de eerste vis van een serie van 16 wat zij op dat moment natuurlijk nog niet wisten. Maar met deze vis was er wel direct het vertrouwen er weer zoals er die ook de vorige keren was. Karper vissen blijft natuurlijk koffiedik kijken! De hengel weer uitgevaren naar de plek en binnen de drie uur geeft de beetverklikker weer het zelfde signaal, een spiegel van 30 pond. Deze geweldige start mocht ik nog meemaken voordat ik weer richting huis moest. De 16 karpers werden mooi verdeeld over de dagen gevangen en op zeer verschillende dieptes, op donderdagmorgen viel het stil. De gewichten waren 2 keer 30 pond, 7 keer 25 pond +, 4 keer 20 pond + en 3 keer 16 pond +.
Vrijdag de wissel dag, dat ging snel want mijn tent en brollie stonden er al, één tent en een set hengels wisselen en onze week kon beginnen. De twijfel kwam er wel want na 4 dagen geen vis op de mat begint het wel te kraken in je hoofd. Het weer was zeer wisselvallig, de nachten rond het vriespunt en de wind kwam naar ons gevoel uit de verkeerde hoeken. Op dat moment werd er een enkele vis op de plas gevangen. Toch bleven wij ons vertrouwen houden en die werd beloond met een 30 ponder op dinsdagmorgen. Dat was het begin van de negen vissen die wij in de nog resterende dagen zouden vangen met een mooi gemiddeld van 29,3 pond. Twee stekken waarin wij vertrouwen hadden waren nu al 10 dagen bevist en nog niets opgeleverd en nu beginnen ze te lopen. De eerste 2 runs leverden een losser vanaf deze stek. De rig dusdanig aangepast en nu succes, de stek heeft ons de 40 plussers opgeleverd. Op 5 mei 3 vissen, een 30, 20 en 42 ponder. 6 mei 4 vissen, een 24, 40, 30 en een 20 ponder. Toen de storm, de golven sloegen over het steiger en we keken met schrik naar onze tenten of ze het zouden houden, gelukkig is het goed afgelopen voor ons en de andere vissers. Donderdag nog een oerschub van eigen broed 20 pond, (toch wel mooie vissen) en vrijdagmorgen nog een puntgave spiegel van 38 pond waarmee wij onze sessie moesten afsluiten.
Simon heeft mij al vanaf de eerste ontmoeting verteld over het oude bestand op de plas. Ik geloof zijn verhaal dat er van die prachtige schubs zwemmen naast het geweldige bestand wat hij op deze plas heeft uitgezet. De uitdaging voor iedere karpervisser is en blijft het vangen van die vis die nog niet op de mat is geweest. Het gevoel ooit nog eens een of meerderen daarvan te vangen blijft de uitdaging om naast de vissen die we nu al hebben gevangen opnieuw te boeken. Op een dag zal het raak zijn en zullen we samen met Simon en Maria genieten van deze geweldige uitdaging!

Simon en Maria wij wensen jullie het allerbeste toe en wij gaan in onze agenda’s op zoek naar de volgende planning van een sessie die voor ons weer een nieuwe uitdaging wordt.
Met een hartelijke groet,
Maik, Roy, Tom en Henk