Bekijk Beschikbaarheid »

Heerlijke midweek op stek 7.


3 mei, 2015

Hoi Simon, Maria en uiteraard “”Hondekoppie”” Fellow,

Vrijdag 20 April 2015 was het dan eindelijk zover…..Een midweek vissen op het werkelijk schitterende Simavis. Langggg en zeker ook ( gezond ) gespannen naar uitgekeken. 2 auto’s + een aanhanger vol met spullen geladen ( en maar klagen dat we nooit wat hebben pffff ) en om 11.30 uur gasssss richting het mooie Eesterga ( Friesland ).
Daar aangekomen wachtte ons een bijzonder warm en vriendelijk ontvangst / welkom door Simon, Maria en niet te vergeten hun super lieve en heerlijk enthousiaste hond Fellow ( wat een schat ) ….. Na een kort maar zeer gezellig gesprekje met overheerlijk vers bakkie koffie was het tijd de spullen naar de stek te brengen.
Simon op de quad, aanhanger erachter en gaannnnn….. mennnnn wat bespaard dat een gesjouw en tijd pfffffff, geweldig stukje service ook hier weer.
Op de stek aangekomen ( geweldig netjes en ruim ) even een snelle blik over het prachtige water, de spullen ( 2 landingsnetten, onthaak cradle, weegzak, boot en reddingsvest ) die al voor de vissers klaar staan, en snel kampementjuh opbouwen ( alhoewel “”Tjuh”” kan er gerust af hahaha )….
Rodpot geplaatst, hengels opgetuigd, voer, voerboot en dieptemeter/fishfinder gereed en het feest kon beginnen…rond 14.15 uur werd de eerste hengel uitgevaren….Overige 5 hengels gedaan en het wachten kon beginnen….En wachten werd het ( helaas  )… De eerste ( halve ) dag en nacht bleef het angstig stil en ook de volgende dag ( Dinsdag dus op een half runnetje en een gemiste zakker in de nacht na ) bleef het zowel dag als nacht stil, stil, stil… De vis wilde om wat voor reden dan ook maar niet azen ondanks onze inzet ( diverse aas en dieptes ) en het toch best erg mooie weer ( behalve de windrichting misschien dan ). Helaas pindakaas, maar ook dat is vissen….Het is inmiddels Woensdag, en buiten de stilte van de beetmelders hebben we het prima naar ons zin en nergens geen gebrek aan…..heerlijk bakkie, ff ontbijten, lekker weer dus volop genieten…Om beurten even richting toilet en een overheerlijke douche genomen ( Waar ik trouwens echt even apart hier een groot, groot compliment over wil maken, hoe zowel wc als douche er uitzien zowel kwa ruimte als schoonheid / hygiëne…Simon / Maria echt diep, diep petje af!!! Dat geldt trouwens ook zeker voor al jullie overige service zoals o.a. de warme bakker en het super lekkere en verse brood wat men dagelijks ( behalve Zondag ) op de stek kan laten bezorgen en niet te vergeten het hebben van stroom op de stek op een aantal stekken, WERELDS ). Inmiddels weer “”Fris en Fruitig”” terug op de stek en ging het wachten onder het genot uiteraard van een heerlijk vers bakkie ( en in mijn geval heerlijk zwaar peukie ) verder… De laatste anderhalve dag wel hier en daar wat vis zien springen en daar op geanticipeerd uiteraard, want de vis bleek toch ook wat dieper en verder weg te zitten….Daar is het inmiddels Woensdagmiddag 14.00 uur en YESSSS Ron zijn beetmelder geeft geluid….Hangennn yes vis… Helemaal blij maar gespannen, want “hangen” is nog niet op de kant he, en wat zou het zijn en hoe groot / zwaar… Na een korte dril van zeg een minuut of 10 kon de vis ( onder een luid yes binnen ) op de kant getild worden….puntgave zeer mooie spiegel, werd keurig onthaakt en nat gehouden…bekkie even gecontroleerd en haak gaatje met betadine aangetipt. Tussendoor al wat snelle foto’s van de vis en op naar de weeg klok….de meter bleef stilstaan ( na aftrek uiteraard van de weegzak ) op 28 pond, en hoewel bij lange na niet de grootste vis van het water waren we er beide meer dan super, super blij mee, het harde werken en wachten toch eindelijk beloond en de “Stek Blank” eraf, en geloof me dat voelt en vist ineens ff heel anders lol. Rig / Haak getsjekt, vers aas erop, voer in de voerboot en terug op de stek…wachtend op???….
Het is inmiddels 18.35 uur en op nieuw geluid uit 1 van Ron zijn beetmelders….Helaas een onvervalste “Platte” oftewel “Snottie” had zijn aasje niet kunnen weerstaan…snel onthaaks, alles getsjekt en ververst weer en rap terug naar de stek. Rest van de Woensdag en nacht bleef het verder stil…Tot Donderdagmorgen 06.20 uur opnieuw een Hengel van Ron afging…Spannend weer….wat zou er nu aanzitten..na een niet al te lange dril kon er opnieuw een mooie spiegel geland worden, die 28.4 pond op de klok zette. Het was taai, hard werken en wachten maarrrrrrr Stek 7 had vis 2 toch op de kant.
Verder die dag werd er nog een “platte” gevangen en in de voor avond kwam er nog een Zeelt gedag zeggen verders bleef het stil. Vrijdag ochtend inmiddels, het zat er op, wat gaat dat snel zo’n midweek, maar was mooi geweest. Kampement afgebroken en alles weer op en in de karren geladen. En w8tend op “Squad_Taxi_Simon” om de spullen weer keurig naar de parkeerplaats te brengen en wij de auto’s weer konden laden. Daarna nog even naar binnen de laatste details afhandelen, en wat napraat onder het genot van een heerlijk vers bakkie. Wat een fantastische en leerzame ervaring, waarvoor ook zeker een dankjewel aan mijn maat Ron ( die voor de 3de x op Sima was )( was voor mijn persoontje de eerste keer midweek op een privé water ) en wat heb ik van alles genoten, en nooit verw8 dat ik zelfs na persoonlijk voor mij toch een blank zo opgewekt en voldaan van de stek af zou lopen….Echt helemaal super!!
Simon en Maria nogmaals onwijs bedankt voor alles, het was echt helemaal TOP in de breedste zin van het woord!!!
Ik ( en Ron van de zomer al ) kom zeker nog eens terug.

Hartelijke en visvriendelijke groetjes,

Ron en Hans 