Bekijk Beschikbaarheid »

Nieuwe regels


22 augustus, 2014

Mogelijk voor velen al bekend maar het is bij ons verboden om nog met long shanks haken te vissen. We weten dat de meningen hierover verdeeld zijn. Reden hiervoor is voor ons dat we te vaak beschadigde vissen aantreffen, wat te wijten is aan het gebruik van deze haken. De long shank haak zorgt voor een (te) diepe inhaking waardoor beschadigingen aan de bek van de vis vaker voor komen.

Het is nog steeds verboden om zich in een (roei)boot op het water te begeven, tenzij dit voor het welzijn van de vis noodzakelijk is. Hiervoor zijn op sommige stekken roeiboten beschikbaar. Het is ten stengste verboden om zich zonder zwemvest (bij de boot aanwezig) in de boot op het water te begeven. Daarbij is het van belang om altijd iemand in kennis te stellen indien men zich met de roeiboot op het water begeeft. Het is verboden om met 2 personen in de boot te gaan.

Vissen is alleen toegestaan vanaf de daarvoor bestemde vissteigers.

Op iedere stek heeft men de beschikking over een fiets. Deze is uitsluitend bedoeld om zich te verplaatsen op het terrein van Simavis. Gebruik van de fiets op de openbare weg is geheel voor eigen risico.