Bekijk Beschikbaarheid »

Geen tijgernoten meer bij Simavis!


1 december, 2016

Vanaf 2017 mogen tijgernoten (ook) bij ons niet meer worden gebruikt. Zelf bereide tijgernoten waren al verboden maar vanaf nu geldt er dus een algeheel verbod.  Dit in navolging van meerdere andere visplassen.

Waarom? Al vanaf onze opening in april 2013 steken we heel veel tijd en energie in het monitoren van onze vissen en vangsten.  Hierdoor zien wij ons dan ook dat het gebruik van  tijgernoten voor de vissen weinig tot niets oplevert, en indirect voor de visser ook een negatief effect heeft:

  • Tijgernoten geven de karpers een vol en verzadigd gevoel, maar geen goede voedingsstoffen om van te groeien.
  • Het verzadigde gevoel heeft tot consequentie dat de karpers minder geneigd zijn om op zoek te gaan naar voedzamer voedsel, wat ook weer resulteert in moeizamere vangsten.
  • Daarnaast vormen de achtergebleven tijgernoten een ernstige vervuiling van ons water.

We beseffen dat het verbod van tijgernoten mogelijk voor sommigen even omschakelen is, maar dat doet niets af aan onze overtuiging dat uiteindelijk alle vissers hiervan de vruchten zullen plukken.

Overige reglementen rondom het voer blijven vooralsnog onveranderd.

Tevens zijn de volgende items  op dit moment  onder onze aandacht:

  • Een maximaal  toegestane hoeveelheid voer per visser/hengel invoeren??
  • Overgaan op het gebruik van 100% natuurvriendelijke loodvervangers?
  • Let op: Het onlangs nieuw op de markt verschenen voer in de vorm van bruistabletten,   is  vooralsnog bij ons verboden omdat we van dit nieuwe product nog niet voldoende zicht hebben op het effect van deze bruistabletten op onze karpers en ons water.

We houden jullie via de site uiteraard op de hoogte van evt. veranderingen of ontwikkelingen rond bovenstaande items.
20160315_152534-1Wij maken ons hard voor een sterke karpers, een mooi en gezond viswater en natuurlijk tevreden klanten, voor nu maar ook voor de toekomst!!