Bekijk Beschikbaarheid »

Van 2 sept. t/m 9 sept 2016 op stek 6


5 oktober, 2016

Eindelijk was het zo ver:  een weekje vissen met m’n maat Jaap.We gingen nu voor de derde keer naar Simavis en wéér op stek 6. Er was die week ervoor niet gevist op de stekken 4,5 en 6, dus we hoopten dat de vis mooi in deze hoek zat. 
Het werd voor mijzelf een mooie week, waar Jaap geen enkele aan-beet kreeg!?
Bij aankomst was het bewolkt en de wind op de stek. Nadat alles was opgezet en de hengels op hun plek lagen, kreeg ik om 19.00 al een heerlijke fluiter. We zagen een mooie spiegel en vlak voordat Jaap zou scheppen loste de haak. Voerboot vullen, onderlijn erbij en terug naar de spod. Om 22.30 vertrok diezelfde hengel weer en nu was het wel raak: een 18 ponds schub. Altijd heerlijk om de eerste te vangen….
Zaterdagnacht 1.30 pieeep, als een gek m’n tent uit en na 15 min. een prachtige spiegel van 29 pnd op de mat… Om 15.50 een aanbeet en tijdens het oppakken brak mijn lijn. Om 22.10 een snoeiharde run, een spiegel van 28,4 pnd.
Op zondag om 12.10 en om 17.00 twee vissen verspeeld door wederom lijnbreuk tijdens het oppakken van de hengel. Om 17.30 weer een gillende fluiter. Na een lange dril zwom een spiegel rechts richting de takken; snel de boot in maar de vis was er al in gezwommen. Deze dus ook verspeeld.
Simon was erbij en heeft de volgende dag een hele zooi takken voor ons verwijderd. Maandagnacht om 3.50 een gierende beetmelder, met als resultaat een mooie spiegel van 27 pnd. waar ik uiteraard erg blij mee was na die baaldag ervoor… De rest vd maandag en dinsdag waren visloos… De wind was ook oostelijker geworden en een paar keer tijdens het verversen van mijn aas, had ik stukjes stronk met mosseltjes aan mijn lijn. Dit was denk ik dan ook de reden van de diverse keren lijnbreuk. Vanaf woensdag om 5.30 kwam er weer leven in de brouwerij: Een plaatje van een spiegel van 31 pnd, om 18.15 een spiegel van 30 pnd en om 22.45 kreeg ik 2 hele korte piepen waarvan ik dacht dat het brasem was. Snel mijn tent uit en zag dat mijn waker stijf tegen m’n beetmelder hing en de top licht gebogen… Ophalen en een mooie spiegel van 29 pnd rijker…
Na het terugzetten ging gelijk m’n andere hengel er vandoor. Tijdens de dril schoot de haak los….Balen dus… Deze stek had ik drie dagen aangevoerd en laten rusten…
Donderdag was het een hete dag met een hoge luchtdruk… De vis zat hoog en we zagen er veel onder de takken. We hebben het nog met de zig-hengel geprobeerd, maar geen resultaat. In de avond heerlijk de bbq aan en alles voor de laatste keer op scherp gezet… Vrijdag om 6.30 met een bak koffie, vlak voordat we gingen inpakken, zag ik m’n waker langzaam omhoog komen. Voordat de beetmelder afging, pakte ik de hengel op, helaas gemist… Voortaan maar ff langer wachten.
Dit was ons derde jaar en zoals altijd was alles weer perfect geregeld. Mooie stekken, gezonde sterke vissen en zeer vriendelijke/behulpzame beheerders!!
Er zeggen al meerderen: je hoeft er écht niet voor naar het zuiden te rijden met zo’n mooi water als dit.
Simon en Maria (en Fellow),bedankt voor alles en tot de volgende keer….
Groetjes van Erik vd Breevaart en Jaap Schuijer