Bekijk Beschikbaarheid »

Simavis en het corona virus


7 maart, 2022

Update maart 2022

Nog een week of 7 en dan gaat seizoen 2022 van start. Wat de corona regels betreft: Als alles zo blijft als het nu is zullen er nog weinig maatregelen van kracht zijn. Een aantal ingevoerde maatregelen zullen we waarschijnlijk nog wel blijven hanteren, gewoon omdat we dat practischer vinden. Zo zullen we naar alle waarschijnlijkheid aankomst tijden nog steeds in blokken blijven doen,  en koffie to go houden we er ook in. En dan gaan we kijken wat het nieuwe seizoen ons allemaal weer gaat brengen. Uiteraard hopen we op een heel gezellig en visrijk seizoen!!

Update 03-10-2021

Inmiddels zijn we al weer bijna aan het einde van seizoen 2021. Nog een week of 4 en dan sluiten wij onze deuren weer tot eind april 2022 en hebben de vissen weer een tijd rust en de plas voor zichzelf.  Het afgelopen seizoen zijn we wat betreft de corona goed doorgekomen. Geen aangescherpte regels meer. Een aantal regels hebben we het hele seizoen nog gehandhaafd, deels om te kijken hoe alles zich zou ontwikkelen, en deels omdat het voor ons een stuk makkelijker is als bv de aankomst gespreid is. Mogelijk gaan we dat ook volgend jaar gewoon handhaven.  Tegen die tijd zullen we daar zeker over communiceren. Voor nu: blijf gezond en veel visplezier!

Update 26-03-2021

Nog een paar weken en dan is de aftrap voor het seizoen 2021. Inmiddels hebben we allemaal al ruim een jaar te maken met allerlei corona maatregelen om ons heen. Voor bezoek aan Simavis gelden nog steeds de algemene maatregelen die bij iedereen bekend zijn, en daarnaast krijgen de gasten een tijdvak van aankomen en vertrekken via een mail een week of 4 voor aankomst.  Onze garage is en blijft corona proof, dus helaas geen koffie bij aankomst en vertrek.  Verder zijn de sanitaire voorzieningen (douche, toilet) gewoon toegankelijk.  Mondkapjes zijn verplicht op de momenten dat 1,5 meter afstand niet haalbaar blijkt. Dus zorg dat je ze bij je hebt! Visite is welkom, maar houdt het beperkt en coronaproof!!! Neem je verantwoordelijkheid!

Update 02-10-2020

Er zijn inmiddels al weer een paar maanden voorbij. Het einde van het seizoen begint in zicht te komen. Nederland gaat helaas opnieuw gebukt onder de zorgen rondom de toenemende besmettingen met Corona. Wat betekenen de nieuwe maatregelen voor onze visplas in de komende weken:   Wij denken dat er niet veel hoeft te veranderen. Rond onze visplas kunnen we de 1,5 meter goed handhaven. Er is ruimte genoeg. Mondkapjes zijn bij ons niet verplicht. Uiteraard mogen jullie dat zelf anders invullen.  De garage  is voor ons corona proof gemaakt en dat laten we zo.   De tijdvakken van aankomst blijven bestaan. Visite is welkom maar houdt het beperkt en coronaproof!  De maatregelen die golden, gelden nog steeds. Daarvoor verwijzen we jullie naar de eerdere updates hieronder.

Update 07-08-2020

Op dit moment zijn nog steeds de w.c’s en douche open . Wij doen er alles aan om dit schoon te houden maar zorg dat jullie zelf ook extra alert zijn op de hygiene hier.
Boeken met een extra niet visser op de stek is toegestaan, en ook hebben we wat bezoek toegelaten in de afgelopen weken.
Met de ontwikkelingen rondom corona in de afgelopen weken willen we echter met klem benadrukken dat we ook in de komende tijd nog steeds erg voorzichtig willen/moeten zijn rondom de visplas. Dit betekent dat de algemene regels nadrukkelijk in acht genomen moeten worden.
Houdt je aan de opgegeven aankomsttijden!
Wat het bezoek betreft: Het is toegestaan maar beperk het alsjeblieft tot een minimum en zorg dat (ook) zij niet aan de wandel gaan rondom de visplas. Wij beschouwen jullie verantwoordelijk voor je eigen bezoek, en willen altijd dat jullie je bezoek aan ons melden.
Alleen als we met zijn allen alert blijven op de regels, kunnen we ook het vissen bij Simavis veilig en gezond houden voor iedereen!!

Update 29-6-2020

Wat betekenen de versoepelingen van vorige week voor onze visplas? Vanaf 1 juli  is het weer mogelijk om met meer dan 2 personen op een stek te zitten. Extra (niet vissende) gasten zijn dan dus weer welkom.

Tussentijds visite ontvangen is nog steeds niet mogelijk!!!

Beide wc’s en de douche, zijn zoals eerder al bekend gemaakt, gewoon weer open. We vragen een ieder om hier extra  hygiënisch  mee om te gaan, en ook de afstand van 1,5 meter in acht te nemen, indien dit nodig is!! Dat moet geen enkel probleem zijn, er is ruimte genoeg.

Update 10-6-2020

Goed nieuws!!! Vanaf a.s. maandag 15 juni mogen we de toiletten en douche weer openstellen voor onze gasten!! Dat is weer een stap voorwaarts!! Wat betreft de overige maatregelen…die blijven nog even zoals ze zijn. De 1,5 meter afstand blijft dus nog gehandhaafd en de overige algemene maatregelen blijven natuurlijk ook nog steeds van kracht! Zorg dat je op de hoogte bent als je naar ons toe komt!! We blijven alert, maar gaan langzaam de goede kant weer op!!

Update 18-5-2020

Afgelopen week zijn er nieuwe afspraken gemaakt binnen de Veiligheidsregio Friesland over het al dan niet openen van de sanitaire voorzieningen. Op basis van onderstaand artikel op de website van veiligheidsregio Fryslan hebben wij besloten dat onze douche en toiletten vooralsnog  gesloten blijven tot 1 juli a.s. Zie onderstaande link…..
https://www.veiligheidsregiofryslan.nl/coronavirus/vraag-en-antwoord/

Update 6-5-2020:

Zoals waarschijnlijk velen met ons, hebben ook wij vanavond de toespraak van premier Rutte gevolgd. Zoals een ieder daar heeft kunnen horen, moeten onze toiletten en douche helaas toch nog gesloten blijven tot 1 juli a.s.Ook wat betreft de 1,5 meter afstand is er voor ons weinig veranderd op dit moment.
Betekent dus dat wij de maatregelen handhaven, zoals ze beschreven staan in het nieuwsbericht van 25 maart, aangevuld met die van 1 april. Je kan ze hieronder lezen….
Zorg dat je goed op de hoogte bent voordat je naar ons toe komt of wanneer je van plan bent om te gaan boeken in de periode tot 1 juli!!!!

Update 21-4-2020:

N.a.v. de persconferentie van vanavond zien wij ons genoodzaakt om alle maatregelen die in de updates van 25-3-2020 en 1-4-2020  worden genoemd, te handhaven tot minimaal 20-5-2020.

De gasten die hierover al per mail bericht hebben gehad na 1-4-2020 zijn bekend met de mogelijkheden van omboeken of annuleren. Mocht je na 1-4 een boeking hebben geplaatst dan gaan we ervan uit dat je op dat moment op de hoogte was van de geldende maatregelen! Alle vissers krijgen in de komende weken een tijdvak van aankomen per mail toegestuurd.

Update 1-4-2020:
We hebben goed nieuws en minder goed nieuws: Het goede nieuws is dat we nog nog steeds kunnen gaan openen op 17 april! Het minder goede nieuws is dat we, door een opgestelde noodverordening van de veiligheidsregio Fryslan dd 26 maart, helaas gedwongen zijn om onze wc’s en douche te sluiten. Dit betekent kort door de bocht dat al onze gasten hun eigen poepdoos mee moeten nemen en dat er helaas even niet gedouched kan worden. En dit is  geen 1 april grap!! Deze maatregel geldt in ieder geval tot 28 april maar hou er vast rekening mee dat dit ook maar zo langer kan gaan duren. Onze gasten die in april of mei arriveren krijgen hierover ook nog via de mail bericht. Let op: onderstaande regels (update 25-3) blijven ook nog steeds van kracht!!! Mócht je toch “vergeten” om je eigen poepdoos mee te nemen, dan ben je verplicht er bij ons een aan te schaffen voor €65.

NB Wij hebben géén stortplaats voor chemisch toilet! Je bent verplicht om zakken te gebruiken die hiervoor geschikt zijn en bij afval kunnen.

(voorbeeld van zakken voor chemisch toilet)

Wij gaan alle zeilen bijzetten om er, ondanks alles, een prachtig onvergetelijk seizoen van te maken. En wat óns betreft: onvergetelijk is het nú al….

Update 25-3-2020
Na maandagavond 23-3 hebben wij intensief intern overleg gehad en daar is het volgende uit gekomen:

Als de situatie blijft zoals hij nu is, opent onze visplas op 17 april zoals gepland .

Wij vinden jullie en onze gezondheid erg belangrijk en vinden dat wij, net als iedereen, een verantwoordelijkheid hebben in het terugdringen
van het Corona Virus. Daarom treffen wij een aantal noodzakelijke maatregelen.

De landelijke maatregelen zijn ook bij ons uiteraard van kracht.
• Blijf thuis als je hoest, niest en/of koorts hebt
• Áls je een keer hoest of niest, doe dat dan in de elleboogholte.
• Reinig je handen heel regelmatig.
• HOUDT AFSTAND AFSTAND AFSTAND!!! MINIMAAL 1,5 mtr

zie ook: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/24/aanvullende-maatregelen-23-maart

Daarbij zijn er een aantal extra maatregelen die wij zelf instellen:
– Onze gasten krijgen een tijdsblok voor aankomst en vertrek, om het aantal mensen zo veel mogelijk te verspreiden.
– Onze garage wordt niet gebruikt voor samenkomst bij aankomst en vertrek. Ook geen mogelijkheid voor gebruik van toilet in huis.
– Per stek komt 1 persoon in de garage voor inchecken. Max 1 gast tegelijk in de garage. Rest wacht buiten, op gepaste afstand, liefst in eigen auto.
– Er worden geen handen geschud of ander fysiek contact.
– Er is een pinapparaat aanwezig. Indien toch contant betaald moet worden, vermijd dan handcontact.
– Verplicht om 1,5 mtr afstand tot elkaar te houden: Daarom max. 2 personen per stek. Extra (niet vissende) personen zijn dus
tijdelijk niet toegestaan!
– Bezoek van buitenaf is niet toegestaan en ga bij voorkeur niet buurten bij de andere vissers.
Vissers brengen zelf hun afval naar de container bij stek 1.
Vissers dienen zelf te zorgen voor de nodige hygiëne op de stekken.

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 1 juni 2020 of tot nader order.

Wij zullen er alles aan doen om de ruimte rondom de visplas zo gezond mogelijk te houden, voor iedereen. Er is voldoende ruimte, gebruik die dan ook en richt je serieus op de vermelde maatregelen.

Wij nemen het recht om mensen hierop aan te spreken maar laten we alsjeblieft zorgen dat dát niet nodig is. Laten we goed op elkaar letten……

De betreffende vissers in de komende periode krijgen per mail nog alle belangrijke informatie die ze nodig hebben voordat ze aankomen.

Wat betekent dit voor (evt) annuleringen:

Hoewel wij ons terdege beseffen dat het voor iedereen onzekere tijden zijn, gelden voor annuleringen nog steeds onze bestaande voorwaarden.
https://www.simavis.nl/algemene-voorwaarden/
Onze visplas is naar verwachting vanaf 17 april toegankelijk dus op dit moment is het coronavirus geen reden voor annuleren.

Maar zoals alles in deze onzekere tijd: Vandaag is vandaag, en morgen kan de wereld er weer heel anders uit zien. Houdt onze informatie daarom goed in de gaten.

Update 24-3-2020
N.a.v. de aangescherpte maatregelen die gisteravond (23-3) zijn afgekondigd zijn wij druk in overleg over wat dit betekent voor onze visplas en de aankomende visvakanties. Zodra  hier meer duidelijkheid over is,  zullen wij dat laten weten via deze website en via de mail naar de betreffende gasten.

Update 18-3-2020
De wereld is in de ban van het Covid-19 oftewel Corona virus, en dat heeft consequenties voor iedereen.
Wat betekent dit voor jullie visvakantie bij ons?
Wij volgen de adviezen en maatregelen die de overheid aangeeft.
Op dit moment betekent dat (nog), dat wij op 17 april, zoals gepland, open kunnen gaan. Uiteraard zullen wij dan de nodige maatregelen treffen om de kans op het verspreiden van het corona virus te voorkomen. Deze maatregelen zullen vooral van invloed zijn op jullie contact met ons en met elkaar op ons terrein. Alles gericht op jullie en onze gezondheid. Hoe dat er dan precies uit gaat zien zullen we t.z.t. communiceren met de betreffende vissers. We doen ons uiterste best.

We volgen alle ontwikkelingen en maatregelen op de voet en het kan morgen zomaar anders zijn. Ook wij weten het niet….
Hou daarom onze website in de gaten. We proberen om z.s.m. recente ontwikkelingen hier in een nieuwsbericht te vermelden. Evt. betreffende (getroffen) vissers zullen per periode via de email benaderd worden. Dus hou ook je email in de gaten!

We zitten in een ongelooflijke situatie waar we geen van allen ooit mee te maken hebben gehad. Dit betekent dat we samen moeten meeveren met de (on)mogelijkheden die er zijn. Laten we vooral omkijken naar elkaar en hier samen proberen doorheen te komen.
Uiteraard hopen wij jullie binnenkort aan de waterkant te kunnen begroeten!

groet Simon en Maria Krens