Bekijk Beschikbaarheid »

Simavis en de toekomst


25 april, 2020

Belangrijk informatief bericht voor al onze klanten!!!

Midden in de Corona crisis een bericht van ons met een heel andere inhoud….

Zoals jullie weten zijn wij de eigenaren van een waterplas die wij omgetoverd hebben tot een mooie en tot nu toe goed bezochte karperplas van 12 hectare in Nederland.
Velen van jullie brengen of brachten, samen met je visma(a)t(en), bij ons, met veel plezier, een visvakantie door.

Toch zal onze visplas mogelijk in de toekomst een nieuwe bestemming krijgen.
Omdat er op dit moment via  sociale media allerlei (onterechte) berichten en aantijgingen de wereld worden in geslingerd willen wij jullie graag over het volgende inlichten:

Toen wij 10 jaar geleden onze eerste vissen lieten zwemmen waren wij een van de eersten in Nederland die een karper betaalwater naar Frans model gingen beheren.
Maar de concurrentie groeit en de snelweg langs onze plas wordt helaas met de dag drukker. Hierdoor zien wij jaarlijks onze omzet iets teruglopen.
Tot nu toe is dat nog geen groot probleem, maar wij vrezen ook dat verschillende ontwikkelingen op het gebied van de sportvisserij in het buitenland in de toekomst ook in Nederland worden doorgevoerd. Zo is bijvoorbeeld in Duitsland “catch en release” allang niet meer toegestaan.

Omdat ondernemen ons in het bloed zit kijken wij altijd ver vooruit en zijn wij steeds bezig om te kijken hoe wij, ook in de toekomst, onze plas rendabel kunnen houden.
Wij hebben daarom enige tijd geleden contact gezocht met het bedrijf Solarfields en zij hebben een plan gemaakt om onze plas te gebruiken voor de aanleg van een zonnepark op water.
De mogelijkheden worden momenteel nog steeds onderzocht en omliggende buren zijn hierover inmiddels geïnformeerd, en enkelen van hen hebben daar hun eigen mening over…

Op dit moment is er nog niets zeker en het kan in de praktijk nog jaren duren voor het zover is, dus voor nu verandert er nog helemaal niets, iedereen kan gewoon boeken en wij zullen jullie blijven ontvangen met de gastvrijheid en het enthousiasme zoals jullie van ons gewend zijn.

Maar publiciteit (de Tamtam) gaat nu eenmaal snel en wij vinden het belangrijk om jullie zelf hierover in te lichten voordat er allerlei verhalen de ronde doen die dan een eigen leven gaan leiden.

Voor vragen kunnen jullie uiteraard altijd bij ons terecht.

Hopelijk tot ziens aan de plas!

 

 

 

Groet Simon en Maria Krens

Simavis Karperplas.